Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » τα νεα μας » From Movement to Stillness

From Movement to Stillness

from movement to stillness

From movement to stillness, mystic yoga practice

Στο δίωρο εργαστήρι της Βάλιας Βλάτσιου “From movement to stillness, mystic yoga practice” θα εξερευνήσουμετην πρακτική της yoga μέσα από την απαλή, οργανική, σχεδόν χορευτική κίνηση από τη μια άσανα (σωματική στάση) στην άλλη.  Θα συνδυάσουμε στοιχεία από διαφορετικές σχολές, όπως η Hatha, η Vinyasa, το Chi Qong και το Breathwork. Το ραντεβού μας είναι το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18:00 στο γυμναστήριο Flame Studio στις Σέρρες. Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων και των σωμάτων με τραυματισμούς ή μυοσκελετικές ιδιαιτερότητες.

Το workshop

  • Στο πρώτο μέρος, θα επικεντρωθούμε στην αναπνοή και την αργή, ευέλικτη και ρυθμική κίνηση. Αυτή η πρακτική θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε το νου, να ξυπνήσουμε τις αισθήσεις μας και να καλλιεργήσουμε την επίγνωση του παρόντος.

Ανάλογα με την αναπνοή μας, θα κινούμαστε με αργούς και ομαλά ρυθμούς, εστιάζοντας στην κίνηση του σώματος και την αναπνοή μας. Θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία από τη Vinyasa γιόγκα, με εναλλαγές θέσεων που συνδέονται μεταξύ τους με την αναπνοή. Θα προσθέσουμε επίσης στοιχεία από το Chi Qong, μια κινεζική πρακτική που συνδυάζει κινήσεις, αναπνοή και συγκέντρωση.

Σέρρες-Yoga-Workshop-Flame-Studio
  • Στο δεύτερο μέρος, θα στραφούμε στις θέσεις της Yin Yoga. Στις θέσεις αυτές παραμένουμε για 3-5 λεπτά, επιτρέποντας στα βαθιά στρώματα του συνδετικού ιστού να κάνουν ένα απαλό stretching. Αυτή η πρακτική θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε ακόμα περισσότερο και να ενδυναμώσουμε το σώμα μας από μέσα προς τα έξω.

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία από τη Yin Yoga, η οποία εστιάζει στη διατήρηση των θέσεων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας στο σώμα να χαλαρώσει και να θεραπευτεί. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης στοιχεία από τη ποίηση και τη μουσική, για να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και διαλογισμού.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18:00

Το εργαστήρι “From movement to stillness, mystic yoga practice” με την Βάλια Βλατσιου είναι μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε τα οφέλη της γιόγκα με έναν νέο και δημιουργικό τρόπο. Μέσα από μια ολοκληρωμένη πρακτική που συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές σχολές, θα έχετε την ευκαιρία να:

  • Χαλαρώσετε το νου και το σώμα σας, ακολουθώντας αργές και ευέλικτες κινήσεις που συνδέονται με την αναπνοή σας.
  • Καλλιεργήσετε την επίγνωση του παρόντος, εστιάζοντας στην κίνηση και την αναπνοή σας.
  • Ανακαλύψετε την εσωτερική σας ισορροπία, συνδέοντας το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας.

Αν αναζητάτε μια πρακτική που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ευεξία σας, αυτό το workshop του Flame Studio είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα εμπειρίας στη γιόγκα.

Συμμετοχή:

  • Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 18:00-20:00
  • Flame Studio Ραιδεστού 22, Σέρρες
  • Κόστος: 20€ μέχρι 15/11, 25€ μετά

Καλέστε σήμερα για να κάνετε κράτηση στο 6948265590 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας 

Βάλια Βλάτσιου

Η Βάλια Βλάτσιου επισκέπτεται συχνά τις Σέρρες και το γυμναστήριο μας για να μοιραστεί τις πρακτικές της γιόγκα και του Thai Massage.

Η σχέση της με την άσκηση και το σώμα ξεκινά από μικρή ηλικία μέσα από την τέχνη του κλασικού χορού. Το 2011 γοητεύεται από την πρακτική της Hatha Yoga και εκπαιδεύεται ως Yoga Instructor. Το 2014 συναντά το Thai Massage και εκπαιδεύεται σε Ελλάδα και Ταϊλάνδη. Το 2017 έρχεται σε επαφή με την Yin Yoga στην οποία εμβαθύνει δίπλα στην Μπέτυ Παπαδοπούλου και τον Biff Mithoefer. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Rebirthing breathwork, mindfulness meditation και βιωματικά σεμινάρια ψυχοθεραπείας. Μοιράζεται αυτές τις πρακτικές με την ευχή να μας υποστηρίζουν και να μας ενδυναμώνουν στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της ζωής.

Η Βάλια πιστεύει ότι η γιόγκα είναι μια πρακτική που μπορεί να ωφελήσει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης ή εμπειρίας. Οι πρακτικές της είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ατόμου και στόχος της είναι να βοηθήσει τους μαθητές της να βρουν την εσωτερική τους ισορροπία και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Εκτός από τις πρακτικές γιόγκα, η Βάλια προσφέρει επίσης συνεδρίες Thai Massage. Το Thai Massage είναι μια θεραπευτική τέχνη που συνδυάζει στάσεις yoga, αγγίγματα και πίεση σε ενεργειακά σημεία. Είναι μια χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση του στρες.

Ετικέτες: